A la una canta en gall,
a les dues la gallina,
a les tres el rossinyol
i a les quatre ja és de dia.

Al sol li diuen Llorens
i a la lluna Margarida;
ella fa claror de nit
i el sol la fa de dia.
PAREMIOLOGIA CATALANA
18 DE SETEMBRE
Santoral Sant Ferriol i sant Josep Cupertí.
Diades
Llegendari

Conten que sant Ferriol era capità de lladres. Però era un bon home i un bon creient: cada cop que cometia una malifeta, corrents anava a confessar-se, però si el mossèn no l'absolia, el matava.
Un dia, mentre els seus companys d'ofici es dirigien a la taverna, marxà decidit a confessar-se. El pobre capellà, en veure'l venir, temé per la seva sort. Així que el sant hagué buidat el pap, el confessor li digué que l'absolvia si no tornava a cometre cap més malifeta. Un cop amb els companys, prepararen el següent cop. Però sant Ferriol ja no ho tenia tan clar, li bullia al cap el que li havia dit el confessor, així que intentà convèncer a la trepa que ho deixessin córrer. Aquests, pensant que s'havia tornat covard, l'enviaren a l'altre barri i l'enterraren sota una bóta. El taverner no se n'assabentà de res.
I passà i passà el temps. Un dia el taverner s'adonà que hi havia una bóta al celler que feia molt temps que no l'omplia i tantmateix sempre hi havia vi per omplir les gerres dels parroquians. Encuriosit, mirà dins i veié que encara era mig plena. Intrigat pel fet, va desfer l'estiba i va veure que del terra sortia un branç que, amb un dit estès, tocava suaument la bóta. Cavà allà mateix i en va sortir el cos incorrupte de sant Ferriol. Així fou com es descobrí el crim.

Paremiologia  
Tradicions i altres  

Fets històrics catalans

El 18 de setembre de 1939 acabà el termini donat per les autoritats franquistes, per retirar de les escoles tots els llibres, quaderns, impressos i treballs que no fossin redactats en llengua catalana.

1923 - Primo de Rivera promulga un decret que prohibeix l'ús de la bandera catalana i l'ús del català en les corporacions públiques de Catalunya.