A la una canta en gall,
a les dues la gallina,
a les tres el rossinyol
i a les quatre ja és de dia.

Al sol li diuen Llorens
i a la lluna Margarida;
ella fa claror de nit
i el sol la fa de dia.
PAREMIOLOGIA CATALANA
14 JUNY
Santoral Sant Eliseu i santa Digna
Diades Dia mundial del donant de sang
Llegendari Sant Basili el gran fou sant per tradició familiar, la seva àvia, el seu pare, la seva mare i els seus germans ho foren i d'aquí li vingué la vocació, fou bisbe de Cesàrea i organitzador del monacat a Orient.
Paremiologia  
Tradicions i altres  

Fets històrics catalans

El 14 de juny de 1323 l'armada catalano-aragonesa desembarcà a l'illa de Sardenya, la qual quedaria totalment conquerida al cap d'un any amb la rendició de Caller.

Fets esportius catalans

El 14 de juny de 1904 va ser fundada a Barcelona la Sociedad Anónima Hispano-Suiza, per Damià Mateu, Francesc Seix i Marc Birkigt dedicada a la fabricació d'automòbils. Juntament amb Damià Mateu, l'impulsor de la firma va ser l'enginyer suís Marc Birkigt, que ja havia estat treballant a Catalunya en el disseny de motors de gas. Des del moment de la fundació d'Hispano-Suiza, Birkigt en va assumir la direcció tècnica. El mateix any 1904 surt el primer Hispano-Suiza de la fàbrica del carrer Villarroel de Barcelona, adquirit per un client argentí. El mateix any es presenta al Saló de l'Automòbil de París. El 1908 es trasllada la fàbrica a La Sagrera (actual Parc de la Pegaso), on es fabrica el model conegut com la sardina. L'any 1910 el model Copa Catalunya guanya diverses competicions, com la de Oostende.