A la una canta en gall,
a les dues la gallina,
a les tres el rossinyol
i a les quatre ja és de dia.

Al sol li diuen Llorens
i a la lluna Margarida;
ella fa claror de nit
i el sol la fa de dia.
PAREMIOLOGIA CATALANA
6 DE JULIOL
Santoral Sant Isaïes
Diades  
Llegendari  
Paremiologia  
Tradicions i altres Mont-ros, festa major. Segons Amades, es feia el cós del moltó. La fadrinalla, amb diners del fons comunal, comprava un moltó que el guarnia ben bé d'esquelles. Després de l'ofici es deixava anar i la quitxalla el perseguia fins assolir-lo. El moltó, després de sacrificat, se li feien els honors en taula comunitària.

Fets històrics catalans

El 6 de juliol de 985 - Barcelona: el cabdill andalusí Almansor (o Al-Mansur) culmina la campanya contra el comtat de Barcelona destruint part de la ciutat, saquejant-la i fent-ne presoners molts ciutadans; això va ser possible perquè les peticions d'ajuda del comte Borrell II van ser ignorades pel seu senyor feudal, el rei franc Lotari I: per aquest motiu, tres anys després, es nega a renovar el pacte de vasallatge amb el nou rei francès, Hug Capet, la qual cosa representà la independència de facto dels territoris sota el poder de Borrell.

Fets esportius catalans

El 6 de juliol de 1906, neix el Reial Automòbil Club de Catalunya data en la que Alfonso XIII accepta la presidència d'honor de la entitat, fundada el 1903 amb el nom de Automòbil Club de Barcelona. La seva intenció és la de contribuir al desenvolupament de l'automobilisme, defensar els interessos del conductor, promoure el turisme automobilístic i fomentar l'esport. El RACC organitzà la primera cursa disputada a la península el 1908 en el circuit Sitges-Vallmoll-Vilafranca.