A la una canta en gall,
a les dues la gallina,
a les tres el rossinyol
i a les quatre ja és de dia.

Al sol li diuen Llorens
i a la lluna Margarida;
ella fa claror de nit
i el sol la fa de dia.
PAREMIOLOGIA CATALANA
28 GENER
Santoral Sant Tomàs d'Aquino
Diades Dia mundial contra la lepra
Llegendari  
Paremiologia Sant Tomàs, festa pel davant i festa pel detràs.
Tradicions i altres Es el patró catòlic de tots els centres d'educació del món, declarat el 4 d'agost de 1880 pel Papa Lleó XIII. Era doncs el patró dels estudiants i tal dia com avui les aules eren tancades i els estudiants feien festa. De fet, la vigília ja començava la gresca i acabava l'endemà del dia del patró.
  Fins a mitjans del segle passat, els estudiants anaven a classe els dissabtes i, en contrapartida, dijous a la tarda feien festa. Per aquests fet, del dijous en deien sant Tomàs. La setmana de l'estudiant ho diu ben clar: Dilluns Sant Gat, Dimarts Santa Mandra, Dimecres faig tard, Dijous, Sant Tomàs, Divendres no s'escau, Dissabte no em plau, i diumenge no nés dia.

Fets històrics catalans

El 28 de gener de 1976 quatre mil ciutadans de Catalunya demanaren al rei Joan Carles I eleccions generals, amnistia, Estatut del 1932, llibertat sindical i dret a vaga.

1939 - Travessen la frontera els primers 15000 refugiats republicans catalansque són instal·lats als camps de concentració provisionals del Voló, Argelers, Prats de Molló i Sant Cebrià, entre d'altres.