A la una canta en gall,
a les dues la gallina,
a les tres el rossinyol
i a les quatre ja és de dia.

Al sol li diuen Llorens
i a la lluna Margarida;
ella fa claror de nit
i el sol la fa de dia.
PAREMIOLOGIA CATALANA
7 GENER
Santoral Sant Ramon de Penyafort
Diades  
Llegendari Conten que sant Ramon era el confessor del rei en Jaume I. Quan aquest emprengué la conquesta de Mallorca, sant Ramon l'acompanyà. Però també l'acompanyà Na Berenguella, dama aragonesa de la qual el bon rei n'estava encaterinat. El confessor li digué que si no acabava amb aquestes relacions licencioses, tornaria a Barcelona i el deixaria plantat. El rei li contestà que cap problema ja que havia manat que cap vaixell ni barca no l'embarquessin sota pena d'ésser esquarterats. El sant, en no trobar en tota l'illa ningú que el volgúes portar, va tirar el seu mantell a l'aigua, damunt va plantar-hi la gaiata a tall d'arbre, féu servir la imatge del Sant Crist com a timó i cap a Barcelona s'ha dit. Sembla ser que el viatge durà sis hores, però hi ha qui creu que foren set.
Paremiologia

Per sant Ramon, la bona gallina pon, per la Candelera, la bona i la dolenta, i per sant Blai, fins i tot pon el gall

Tradicions i altres A sant Ramon se l'invoca per les nafres, per les febres i contra el mal de pedra. També és el patró dels juristes.

Fets històrics catalans

El 7 de gener de 1922 sortí, a Barcelona, el primer número del setmanari infantil "Virolet".

1945 - Es constitueix a Tolosa de Llenguadoc el Moviment Socialista de Catalunya que aglutina sectors de l'esquerra catalana a l'exili.