A la una canta en gall,
a les dues la gallina,
a les tres el rossinyol
i a les quatre ja és de dia.

Al sol li diuen Llorens
i a la lluna Margarida;
ella fa claror de nit
i el sol la fa de dia.
PAREMIOLOGIA CATALANA
22 ABRIL
Santoral Sant Caius
Diades Dia de la Terra
Llegendari  
Paremiologia  
Tradicions i altres  

Fets històrics catalans

El 22 d'abril de 1394 el rei Joan I signà una cèdula per la qual concedia als cònsols de la Llotja de Mar de Barcelona la facultat per a convocar consell de comerciants per a fixar els drets i les taxes sobre les mercaderies, així com a tenir cura de l'organització de la Llotja i d'altres aspectes del comerç.

Pastisseria festiva:

La coca que va baixar d’Alcoi é s una coca amb que berenaven molts alcoians mentre veien passar l’entrada mora de la vesprada i que pertany al grup de les coques de 'llanda' i la seua col·lecció de noms (cubana, coca maria, coca de mida,...). I com els seus ingredients demostren, les arrels morisques són ben evidents.
Per fer-la, necessitarem: 250 gr. d'ametlla, 150 gr. de sucre, 2 cullerades de farina, 1 cullerada de canyella, 1/2 dotzena d'ous, 1 cullerada de llevat químic en pols i 1 cullerada de llima.

L'execució és ben senzilla: donem el punt als blancs de l'ou amb la meitat de sucre, blanquegem els rovells amb l’altra meitat, i barregem tots els ingredients amb molta cura. Ho ficarem en una llanda, sobre paper vegetal, al forn mitjà (uns 170º) fins que la punxem i el punxó surta net. (30’ a 45’)

Ara ja podem dir allò de: -Avant l'Entrada!