A la una canta en gall,
a les dues la gallina,
a les tres el rossinyol
i a les quatre ja és de dia.

Al sol li diuen Llorens
i a la lluna Margarida;
ella fa claror de nit
i el sol la fa de dia.
PAREMIOLOGIA CATALANA
21 ABRIL
Santoral Sant Anselm
Diades  
Llegendari  
Paremiologia  
Tradicions i altres Sant Anselm era el patró de les llebres . Els caçadors el reclamaven perquè els afavorís en la cacera de llebres i conills.

Fets històrics catalans

El 21 d'abril de 1486 fou dictada la sentència de Guadalupe que facultava els pagesos per a redimir-se de qualsevol o de tots els mals usos mitjançant un cens de diner, sens prejudici de la jurisdicció senyorial civil i de les servituds inherents a l'homenatge feudal.

1486 - Sentència arbitral de Guadalupe que posa fi al conflicte del camp català conegut coma guerres remences.

Fets esportius catalans

El 21 d'Abril de 1931 va ser fundat el CN Catalunya per un grup d'entusiastes d'aquest esport i tingué com a seu els coneguts "Banys Orientals" de Barcelona, situats al barri de la Barceloneta.

El 21 d'abril de 1994, el 7UP Joventut derrotà l'Olympiakos grec i es proclamà campió de la Copa d'Europa. El partit es disputà al pavelló la Mà d'Elies (Yad Eliahu) de Tel Aviv, el resultat: 59-57. A les ordres de Zeljko Obradovic jugaren: Ferran Martínez, amb 17 punts i 10 rebots, Jordi Villacampa 16 punts. Rafa Jofresa 4, Tomás Jofresa 5, Corny Thompson 9, Juanan Morales 2, i Mike Smith 6. Era la primera vegada que un equip català guanyava la Copa d'Europa.