SANTUARIS
SANTUARIS MARINERS
MUSEUS

EXVOTS PINTATS - EXVOTS MARINERS

SANTA CRISTINA - Lloret de Mar, La Selva

Històries i miracles

SANTA CRISTINA

Santa Cristina, segons la tradició, va néixer a Bolsena, una ciutat de la Toscana italiana, a finals del segle III. El seu pare, anomenat Urbà, era general de les legions romanes.

Cristina, que en llatí vol dir cristiana, es féu cristiana i, un dia, mentre el seu pare estava de viatge, arreplegà totes les estàtues d'or i plata dels déus familiars, les destrossà i les esmicolà per poder regalar als pobres els diferents trossos perquè poguessin viure d'aquestes riqueses. Ja podeu imaginar-vos com s'ho prengué el pare així que tornà a casa i veié el que havia fet la filla. La féu bastonejar i l'endemà la portà al tribunal perquè es retractés dels seus actes i presentés ofrenes als déus per a desgraviar-los. Ella s'hi negà. El pare, traient foc pels queixals, li lligà al coll una pedrà i la llançà al llac de Bolsena.

Hi ha llegendes que allarguen i compliquen els diferents martíris que se li atribueixen, però el fet és que se la representa amb la palma del martiri i, molts cops, amb la roda de molí que li lligaren al coll.