SANTUARIS
SANTUARIS MARINERS
MUSEUS

EXVOTS PINTATS - EXVOTS MARINERS

NOSTRA SENYORA DELS MUNTS - Sant Agustí, Osona

HISTÒRIES I MIRACLES

Entre els exvots de Nostra Senyora dels Munts hi trobem un fet curiós. En Joan Icart i Colomé, de Sant Boi del Lluçanès, presencià un accident ferroviari i restà tan esglaiat que demanà ajut a la Verge dels Munts, pregant que no hi hagués desgràcies personals. A l'exvot se'l pot veure al primer terme, alçant els braços, al centre, el xoc entre els dos trens i, a dalt a l'esquerra, la Verge que ho contempla. Sembla ser que l'accident no tingué gaires conseqüències tot i l'aparatosa topada i l'exvot fou ofert a la Verge.

El curiós del cas és que, penjada al darrere, hi ha la borla de la gorra de la legió, l'ofrena del seu fill, en Joan Icart i Gil, donant gràcies a la verge per haver tingut una bona mili. Hi va adossat un cartellet que, a més del nom, posa LILI 56 (llicenciat l'any 56).

En temps en que el servei militar era obligatori, hi havia el costum que els soldats oferissin les seves gorres militars al sant o a la Verge de torn, un cop finit el servei, si tot havia anat raonablement bé.