FIRES i FESTES
FESTES i OFICIS
FESTES D'ARREU
FIRES I FESTES DE CATALUNYA
El calendari festiu
Bestiari
Enllaços
EL BALL DELS CORNUTS DE CORNELLÀ DE TERRI

Dilluns de pasqua de Resurecció

Per la Festa Major de Cornellà de Terri té lloc la plantada de l'Arbre Maig al bell mig de la plaça del poble i es balla, al seu voltant, el Ball dels Cornuts.

Divendres Sant, els homes de la població tallen l'arbre, normalment un pollancre dels més alts, que serà el centre de la festa. Un pic esbrancat, hi pengen tantes banyes com casats hi ha hagut al llarg de l'any, i el coronen amb una capçada de pi. Quan arriba el gran dia, Dilluns, el van a cercar amb tota pompa. Obre la comitiva la quitxalla del poble seguida per un grup de músics. Acontinuació els segueixen el Cornut, els dansaires i els portadors de l'Arbre Maig. La feina és feixuga i, de tant en tant, reposen i fan beguda, una porronada com diuen ells.

En arribant a la plaça el planten i el Cornut hissa la Senyera mentre sona l'himne dels Segadors. Tot seguit surten els dansaires i comença el Ball dels Cornuts. Es balla en rotllana mentre el Cornut deambula entre els dansaires, fins que pren una de les noies per la mà i surt de la plaça, seguit de la resta de dansaires. La festa acaba amb una ballada de sardanes.

L'Arbre Maig romandrà plantat a la plaça fins l'any vinent.